Dogodki

15.12.2015   SPORAZUM ZA ZAŠČITO ČLANOV NAŠIH SINDIKATOV TUDI PREKO MEJA

Obveščamo vas, da smo 15. 12. v Zagrebu podpisali sporazum, s katerim postavljamo podlago za zaščito članov naših sindikatov tudi preko meja!

Vsi, ki ste člani sindikata v svoji državi, imate po novem polno zaščito tudi v državah podpisnicah (zaenkrat - Slovenija, Hrvaška, Srbija, Bosna)!

Za več informacij prilagamo kopijo sporazuma, vprašanja pa lahko zastavite tudi preko zasebnega sporočila.

4

1

2

3

PS: Po novem letu se nam pridružijo še Avstrija, Bolgarija, Črna Gora in številne druge države!

01.06.2014   KER NAM JE MAR - CESTA KOT DELOVNO OKOLJE

V Policijski akademiji v Tacnu so, 29. maja 2014, Sindikat policistov Slovenije, DARS d. d., AMZS in Karakter organizirali že tretji strokovni posvet Cesta kot delovno okolje 2014, ki je letos potekal pod geslom Skupaj za varnost.

Cesta je zelo nevarno delovno okolje. Ljudje, ki delajo na cesti so zelo izpostavljeni številnim obremenjujočim vplivom in nevarnostim. To je realno življenje policistov, gasilcev, vzdrževalcev na cesti, voznikov tovornih vozil, skratka vseh, ki delajo na cesti!

V Sindikatu neodvisnih delavcev Slovenije se zavedamo pomena zdravja in zadovoljstva na delovnem mestu, zato je projekt, pri katerem sodelujemo, po našem mnenju, izjemnega pomena. Izobraževanja, usposabljanje, menjava dobrih praks in učenje na izkušnjah so pokazatelji, ki lahko v ključnih trenutkih zaposlenim pomagajo in predvsem olajšajo delo. Znanje in kompetence so tiste, ki so pri delu v trenutkih izpostavljenosti nevarnostim življenjskega pomena zelo pomembne, so lahko tista tanka meja za preživetje. Ravno zato apeliramo na vse zaposlene, da poleg vlaganja v znanje nujno vlagajo tudi v lastno zdravje, da skrbijo za svoje dobro počutje, tako doma, kot tudi na delovnem mestu.

Tudi delodajalci in delojemalci bi se morali začeti zavedati, kako nujno je investirati v zdravje zaposlenih! Ne more kdorkoli namesto vas poskrbeti za vaše zdravje! Delodajalec, ki zaposluje, se mora nujno zavedati, da brez zdravja zaposlenih ni niti učinkovitih niti dobrih delavcev. Vsak evro, ki se vloži v ozaveščanje in zdravje zaposlenih se po naših izkušnjah bogato obrestuje.

Predstavnik Sindikata neodvisnih delavcev Slovenije Boris Perš je predstavil problematiko v cestno tovornem prometu. Delodajalci vse bolj izkoriščajo svoje zaposlene, tako da morajo delati dalj časa z manj počitka. Pri tem se poslužujejo raznih nedovoljenih praks, ki niso zakonite. Velikokrat se zgodi, da vozniki delajo pod prisilo in grožnjami. Vse to pa zelo vpliva na psihično in fizično zdravje voznikov v cestno tovornem prometu. Vozniki so večkrat utrujeni, nenaspani in zato lahko predstavljajo veliko grožnjo v cetnem prometu za vse udeležence.

DSC2    DSC3

DSC4     DSC6

More in this category: Javne objave in mediji »