Nenaden konec hitro rastočega podjetja: delavci in financerji zahtevajo milijone

Nenaden konec hitro rastočega podjetja: delavci in financerji zahtevajo milijone

Prevozniško podjetje INNA je v zadnjih petih letih prihodke povečalo za dvajsetkrat, letos pa se je njegova zgodba na hitro končala. Za njim ostaja velik dolg do delavcev in številnih posojilodajalcev, s primerom pa se po naših informacijah ukvarjata policija in finančna uprava.

Prevozniško podjetje INNA iz naselja Preserje pri Braslovčah je po petih letih zelo hitre rasti letos nehalo poslovati. Delavcem in financerjem dolguje več milijonov evrov, dobili pa smo tudi neuradne informacije o domnevnih nepravilnostih v preteklem poslovanju.

Na inšpektoratu za delo so potrdili, da so sum kršitev pravic delavcev prijavili policiji. V zadnjih treh letih so inšpektorji v podjetju opravili 14 nadzorov in ugotovili 22 kršitev, pri čemer dva nadzora še nista zaključena.

Na policiji nam informacije, da vodijo postopek v zvezi s podjetjem Inna, niso ne potrdili ne zanikali. “Zaradi varstva osebnih podatkov vam na vprašanja, ki se nanašajo na določljive osebe oziroma podjetja, ne moremo odgovoriti,” so pojasnili.

Na N1 smo pridobili izjave petih nekdanjih delavcev podjetja INNA, ki trdijo, da niso dobili plač za marec, april in maj, nato pa so maja podali odpoved delovnega razmerja. Vsi ti delavci so za Neodvisni sindikat delavcev Slovenije podali enako izjavo, v kateri piše tudi, da je bila INNA prodana prevozniškemu podjetju Žonta, kjer naj bi jim ustno obljubili, da bodo dobili, kar jim pripada, a se to nato ni zgodilo.

Po naših neuradnih informacijah nekdanji delavci podjetja zahtevajo 450.000 evrov.

Pet let hitre rasti

INNA je v zadnjih nekaj letih izredno povečala svoje prihodke in dobičke, kažejo bilance, ki so objavljene v javnem poslovnem registru. Leta 2017 je imela 634.119 evrov prihodkov, lani pa že 13,5 milijona evrov. Dobiček se je v tem obdobju povečal iz 10.000 evrov na 662.187 evrov.

Prihodki podjetja Inna

V času hitre rasti, torej od začetka leta 2018 do letošnje pomladi, je bila uradna lastnica in direktorica ukrajinska državljanka Inna Culletto, po kateri se podjetje tudi imenuje. Po naših informacijah pa je podjetje dejansko vodil njen mož Alojz Culletto, ki je bil leta 2014 obsojen zaradi poslovanja in zapravljanja s ponarejenimi kreditnimi karticami.

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja